Blog Archieven

KNAVO

Begin mei moet je in de bossen van Oudsbergen zijn voor het avonturenweekend KNAVO. Enkel voor Knapen, Jimmers en Knimmers (12- tot 14-jarigen) en hun leiding, je hebt dus maar 1 keer de kans om erbij te zijn!

KSA Limburg organiseert KNAVO om de twee jaar. We zetten in op avontuur, openluchtleven en groepsgevoel.

Wat kan je er allemaal verwachten?

  • kabelbanen en hoogteparcours
  • zelf je tent leren opzetten
  • je eigen potje koken
  • op tocht je weg zoeken met tochttechnieken
  • een supervet thema
  • je leden de tijd van hun leven bezorgen

Zijn jullie een echte avontuurlijke KSA-groep? Of kijk je er gewoon naar uit om samen met honderden andere KSA’ers de bossen te trotseren? Schrijf je dan zeker in!

Joepie

Om de twee jaar trekt KSA in april op Joepie! Zo’n 3.000 jongeren van 14 tot 16 jaar zullen 100 kilometer afleggen in vier dagen. Hun doel: samen de eindmeet halen in de mysterieuze stad X. Deze staptocht is een tweejaarlijkse traditie voor Sjo’ers, Simmers en Jonghernieuwers van KSA. Dit jaar zal onze +16 groep deelnemen.

Joepie, dat is vier dagen lang goochelen met coördinaten, aartsmoeilijke tochttechnieken oplossen en zelf een slaapplaats zoeken. Joepie is ook de blaren op je voeten niet meer op één hand kunnen tellen, met vrienden vier dagen afzien maar ook met vrienden vier dagen genieten. Joepie, dat is een unieke ervaring! En de Joepie-tocht is nog veel meer. Het grote geheim zit in de ongekende start- en eindlocatie, die magische eindlocatie heet Stad X.

Leiding: Leidingsweekend

De leiding is van 17-19 februari op leidingsweekend om het verloop van de rest van het KSA-jaar te regelen en het KSA-kamp vorm te geven.

Leiding: Groepsleidingscongres

De hoofdleiding gaat dit jaar opnieuw naar het groepsleidingscongres in Brussel.

Dat is hét moment om onze stem te laten horen over thema’s waar we willen op inzetten en mee de toekomst van KSA te bepalen.

KSA Nationaal gebruikt de input die wij die dag geven om hun beleid en hun ondersteuning de komende jaren vorm te geven. Bovendien kunnen we ons die dag laten inspireren door leiding van andere KSA-groepen uit heel Vlaanderen en experten in allerlei thema’s.

Eureka – KSA fuif

Zaterdag 25 maart organiseren we Eureka, onze jaarlijkse fuif. Info en tickets vind je via het facebook-evenement. Als je zelf graag een handje wil komen toesteken op de fuif mag je ons altijd contacteren.

Doki Fun Festival

Doki Fun is een spel- en doedag waar elk kind tussen 6 en 12 jaar zich kan uitleven.
Dit jaar trekken we naar de jungle, waar er ons een groot avontuur te wachten
staat. Uiteraard mag ook onze KSA daar niet ontbreken.

Meer info

Meer info

Wat valt er te beleven?

Tijdens Doki Fun Festival word je mee op sleeptouw genomen door de jungle. Voor de jongsten starten we de dag met een groot massaspel waarin ze moeten tonen dat ze stoer genoeg zijn om naar de echte jungle te trekken. In de namiddag mogen zij zich uitleven op het festivalterrein bij allerlei leuke activiteiten en workshops. De oudere leden mogen bewijzen dat ze echte apen zijn of snelle waterdieren en kunnen zich uitleven in een heus junglepark waar allerlei activiteiten zoals een touwenparcours, rafts, boogschieten … voor hen klaar zullen staan. Samen genieten we van leuke animaties en houden we een reuzepicknick.

PRAKTISCH

KOSTPRIJS

Doki Fun Festival kost €12, In ruil krijgt uw zoon of dochter een onvergetelijke dag in een echt avonturenpark samen met honderden andere KSA’ers. Mocht deze kostprijs voor u een drempel vormen om deel te nemen, mag u altijd contact met Febe (febe(AT)ksahouthalen.be / 0497 46 86 94) opnemen. We kijken graag samen in alle vertrouwen voor een oplossing.

PLANNING

We worden verwacht op zaterdag 7 mei om 8u30 aan parking ‘Kelchterhoef aan de plas’ (Binnenvaartstraat z/n, Houthalen). Om 17u eindigt Doki Fun Festival. Om zeker op tijd te zijn, spreken we graag om 8u00 al af aan onze lokalen. Van daaruit kunnen we dan carpoolen naar Doki Fun Festival. We zijn dus op zoek naar vervoer om naar Doki Fun Festival te gaan. Kan u ons brengen of komen halen? Geeft dit dan zeker aan bij de inschrijving.

WAT MOET JE MEENEMEN?

o Een lunchpakket
o Een drinkbus
o Je zwemgerief (bikini/badpak/zwembroek – handdoek)
o Reservekleren
o Je uniform

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan je doen door te mailen naar febe(AT)ksahouthalen.be en vervolgens het geld over te maken op onze rekening (BE71 0682 0138 5969) met vermelding “NAAM LID + DOKI FUN”. Gelieve dit te doen vóór 13 april. Wij hebben er alvast super veel zin in en we hopen dat jullie allemaal zullen meekomen met ons.

Vriendjesdag

De uitgelezen kans om al je vrienden en vriendinnen uit te nodigen om een leuke namiddag te hebben op de KSA!

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates